Eco Technologies ziet als kerntaak de ontwikkeling van nieuwe machines met groot vermogen, voor het professionele onderhoud van groene en openbare ruimtes. 
Eco Technologies maakt niet alleen machines, maar zoekt ook naar de beste oplossingen voor de betreffende werkgebieden. 

 

De ECO ICEFIGHTER is de meest geavanceerde pekelsproeier op de markt. Pekelsproeien biedt vele voordelen ten opzichte van normaal zout strooien om gladheid te bestrijden :

  • Onmiddellijk resultaat : met de zoutoplossing treedt de dooiwerking direct in
  • Hechting van het strooigoed : de zoutoplossing hecht onmiddellijk op het strooioppervlak en kan niet door de wind van voorbijrijdende voertuigen weggewaaid worden.
  • Millieuvriendelijk : met deze nieuwe strooitechniek kan tegenover traditionele werkwijzen een besparing tot wel 75 % op zout gerealiseerd worden, waardoor ook het milieu merkelijk minder belast wordt.
  • Rendabiliteit : door de enorme besparing op zout worden niet alleen de kosten voor de strooimiddelen verminderd, maar ook voor de strooiwerkzaamheden, aangezien er aanzienlijk langere trajecten gereden kunnen worden.

Referenties : Gemeente Kuurne, Stad Wervik

Daarnaast fabriceert ECO TECHNOLOGIES ook (sneeuw) borstels, gietarmen, sneeuwruimschilden en traditionele zoutstrooiers.